Известие

Collapse
No announcement yet.

пак почна да пуши алфата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• пак почна да пуши алфата

здр. колеги имах проблем с алфата беше пропушила много здраво и 0,5л.масло избяга.това извънградско го прави само и пак го направи.в града само я карам един месец точно ни пушек,ни дим маслото си е там-изляза ли от града-20/30км.като я спра и после запаля облаци дим че чак не се виждам и 0,5л.масло пак го нема.има ли някакво сносно обяснение това,че тук майсторите направо искат да отварят мотора,а почистих си сепаратора днес,но не вярвам да се оправи от това.дайте някаква идея че не ми се влиза в сервиз да отворят двигателе/може и за нищо/.благодаря ви предварително
    Alfa Romeo 155 2,0 T.Spark

Щом не искаш да правиш мотор без да има нужда, колкото и да не ти се вярва, изчакай да видиш дали все пак няма да има ефект от почистването на сепаратора
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ами то не можах да го махна единият болт се прееба,но наливах ацетон,бензин ръчках с тел и т.н.

Comment

Изчакай преди да ходиш на майстори, както ти казва trustworthy. Като налива ацетон излезе ли гняс отвътре?
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

ми то много мизерлък излезе от там но после кото запалих пак изпуши,и в тиа маркучета дето излизат към дросела бяха пълни с масло и тях мих даже

Comment

Наистина е най-добре да изчакаш, защото ти сепаратора добре си го изчистил, но ще мине малко време докато продуха всичко. В началото може пак да пропуши леко, но е нормално. Все пак трябва да поизгори това, това което се е набутало по тръбите назад. Следи маслото. Сега след почистването я изкарай на няколко разходки извънградско. При мен имаше същия проблем в като я взех. Излезна ли извън града и като задържи повечко време високи обороти и зад мен всички изоставаха защото искаха да дишат После изчистих сепаратора и проблема изчезна. Успех!
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Според мен,не си изчистил хубаво сепаратора,той и на свален капак се чисти трудно,па камоли така,както казваш.Опитай да го разглобиш,каквото и да ти струва,и го изчисти като хората
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Според мен,не си изчистил хубаво сепаратора,той и на свален капак се чисти трудно,па камоли така,както казваш.Опитай да го разглобиш,каквото и да ти струва,и го изчисти като хората
                А той не беше ли на точкова заварка?! Поне при мен така ми се стори. Във всеки случай аз моя не успях да го отворя. Болтовете ги махнах и само толкова. Не ще да помръдне. В такъв случай реже ли се? Аз моя го киснах с бензин и обезмаслител. Цяла нощ го оставих така. Чоплих и аз с тел вътре да изчегъртам каквото мога. После го закарах на водоструйка и го пръсках през всички възможни дупки.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                  А той не беше ли на точкова заварка?! Поне при мен така ми се стори. Във всеки случай аз моя не успях да го отворя. Болтовете ги махнах и само толкова. Не ще да помръдне. В такъв случай реже ли се? Аз моя го киснах с бензин и обезмаслител. Цяла нощ го оставих така. Чоплих и аз с тел вътре да изчегъртам каквото мога. После го закарах на водоструйка и го пръсках през всички възможни дупки.
                  Не сваля се много трудно с малки отвертки,има силикон мисля от завода,бая играчка е,ма си заслужава.На пластмасовия капак е още по-трудно,защото е пластмасово и има голяма вероятност да го счупиш.След като го изчисти,пак се затваря със силикон хубаво,ма ако те е страх да не счупиш най-добре иди на сервиз,повярвай ми

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Няма място за страх. Иначе как ще се науча А и вече веднъж счупих един капак, че го пренатегнах и той взе че се пукна на 3 места Така или иначе за момента не ми прави проблеми и няма да я закачам. Просто ми беше интересно.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                      Няма място за страх. Иначе как ще се науча А и вече веднъж счупих един капак, че го пренатегнах и той взе че се пукна на 3 места Така или иначе за момента не ми прави проблеми и няма да я закачам. Просто ми беше интересно.
                      Металния капак ли успя да спукаш?
                      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                      Audi A4 1.9 TDI

Comment

колегата е спукал алуминиев капак мисля и аз спуках моя при единия болт,но държи маслото още

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
                          Металния капак ли успя да спукаш?
                          Алуминиевия. Крехък метал е и лесно се пука.

Comment

Под тая ламаринка има още повече гняс.Отдолу има нещо като лабиринт.Развиваш 3-те болчета и леко с напъване на отверката и трябва да излезе.Моя беше толкова задръстен че даже не се виждаха колко са болчетата и като му сипах коресилин от едната страна и нищо не протече от другата.И да като стягах капака и аз счупих едно ухо.

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Ми стегайте по внимателно де

Comment

Working...
                              X